Küldetésünk

Missziónk

Nem kevésbé fontos mások érdekeit
szolgálni, mint a magunkét!

Honnan indultunk

A jótékonysági vadászat 2013 óta ismert a magyar vadásztársadalom előtt. Abban az évben került első ízben megrendezésre ez a rendezvény.

A jótékonysági vadászat ötlete Fejes László sportvadásztól származik, aki az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft ügyvezetője. Korábban - magánemberként, ikertestvérével Fejes Endrével közösen - támogatója volt a Fejér Vármegyei Szent György Kórház gyermekosztályának, azonban a lehetőségeit meghaladó volumenű támogatáshoz szerette volna hozzájuttatni az intézményt, valamilyen módon. Ekkor ”pattant ki” az a gondolat, hogy egy jótékonysági vadászatot fog megszervezni, amelyhez az ötletgazda felkérte az Országos Magyar Vadász Kamara Fejér Vármegyei Területi Szervezetét.

2019-2021

2019-ben került először országos szinten megrendezésre a jótékonysági vadászat. December 27-én valamennyi vármegyét érintően, 19 vármegyei helyszínen zajlott az esemény. 19 vármegyei kórház gyermekosztálya került támogatásra a vadásztársadalom összefogása által.

Összhangban a nonprofit szervezet alapításakor megfogalmazottakkal, tavaly, azaz 2020-ban nemzetközivé vált a jótékonysági vadászat. Magyarország mintájára, 2020. december 27-én a jótékonysági vadászat megrendezésére került Szlovákiában, Romániában és Szerbiában. 

2021-ben Magyarország vadászati világkiállítást rendez, amely méltó helyszín lehet arra, hogy a jótékonysági vadászat, mint egyfajta Hungarikum bemutatásra kerüljön az idelátogató külföldi vendégek számára is. A jótékonysági vadászat szellemisége tökéletesen összhangban áll a megrendezésre kerülő nemzetközi kiállítás szellemiségével. A magyar vadásztársadalom által létrehozott karitatív program példaként szolgálhat ahhoz, hogy más nemzetek vadásztársadalmai implementálják azt és létrejöjjön a vadászok között - e tárgykörben is - egy széles körű, határokon átívelő összefogás.


Kiemelt támogatóink:
További támogató partnereink: